Ці нюанси знає небагато людей: як правильно користуватися зарядним кабелем

Читать на русском
Автор
8047
Потрібно користуватися сертифікованим зарядним пристроєм
Потрібно користуватися сертифікованим зарядним пристроєм. Фото pixabay.com

Зовнішній вид зарядного кабелю може сигналізувати про проблеми

Проблем, які можуть привести до повільного заряджання акумулятора телефона чимало. Окрім проблем із смартфоном, можуть бути негаразди і з іншим обладнанням для заряджання.

Зарядні кабелі з часом можуть вийти з ладу, що призведе до повільної зарядки або навіть до неможливості зарядки взагалі. Варто регулярно перевіряти USB-кабель на наявність видимих ​​ознак зношення чи пошкоджень — шукати сильні потертості, перегини або будь-яку зміну кольору, яка може свідчити про корозію.

Якість кабелю USB також може впливати на швидкість заряджання. Неякісні або підроблені кабелі можуть не забезпечувати необхідну напругу для вашого пристрою, що призведе до повільної зарядки. Використовуйте кабель, який постачається разом із пристроєм, або сертифікований кабель. Таким чином, ви можете бути впевнені, що напруга, що подається, буде сумісна з вимогами вашого телефону.

Крім того, регулярно від’єднуйте зарядний кабель, коли він не використовується. Це може допомогти запобігти непотрібному навантаженню або пошкодженню роз’єму або порту. Крім того, уникайте впливу на кабелі екстремальних температур, вологи або прямого сонячного світла, оскільки це може прискорити їх зношування.

Раніше "Телеграф" розповідав, що однією із проблем може бути забруднений роз’єм для зарядки. Його почистити можна за допомогою звичайної зубочистки.