Смартфон працюватиме вдвічі швидше: є кілька хитрощів

Читать на русском
Автор
541
Лайфхаки з прискорення роботи гаджета
Лайфхаки з прискорення роботи гаджета. Фото Canva

Аби прискорити роботу телефона, треба зробити всього кілька дій

У сучасному світі ми маємо безліч справ: робота, особисті стосунки, діти, інші турботи. Відповідно, кожен цінує швидкість для того, щоб все встигнути. Особливо важливо, коли при цьому телефон працює достатньо оперативно.

Фахівці Moyo пишуть, що телефон може повільніше працювати з кількох причин. І всіх їх легко усунути. Перша з них — стара версія програмного забезпечення. Цим і пояснюється, що гаджет довго реагує на будь-яку команду. Телефон просто треба оновити.

  • Для цього в Android треба перейти в "Налаштування", знайти розділ "Про телефон" або "Система". Там буде пункт "Оновлення системи".
  • А у налаштуваннях гаджетів на системі IOS, треба перейти до розділу "Основні" та натиснути "Оновлення ПЗ".

Інший метод, як прискорити роботу смартфона — почистити кеш. Це дані про відвідані нами сторінки в мережі. Для чистки сховища можна завантажити спеціальну програму або ж зробити це вручну. Для цього треба перейти у налаштуваннях в розділ "Менеджер додатків" і очищати кеш самостійно.

Також періодично треба чистити оперативну пам'ять. Річ у тім, що кожна програма забирає певне місце. І коли смартфону не вистачає пам'яті, він починає довше завантажувати програми. Щоб розв'язати цю проблему, треба перейти у "Список відкритих програм" і почистити там усі програми.

Фахівці також радять періодично перезавантажувати гаджет. Завдяки цьому телефон сам буде звільнятися від непотрібних тимчасових файлів і завантажувати потрібні оновлення. Це треба робити 1 раз у тиждень.

Раніше "Телеграф" писав, чому телефон швидко розряджається. Вся справа — у високому рівні яскравості дисплею, що споживає багато енергії.