На бутерброд або до борщу: ця чіабатта легко готується і швидко з'їдається

Читати російською
Автор

Вона стане частим гостем на вашому столі

Ми вже готували раніше вдома пишний, ароматний хліб. Тепер спробуємо приготувати чіабату.

Випічка за рецептом "Ідей для завтраку та вечері" вийде розкішною, з хрусткою скоринкою та дірочками. За цим рецептом у вас вийде дві чіабати. До того ж готувати її легко і просто, та й для приготування знадобиться лише чотири інгредієнти.

Як приготувати класичну чіабату

Інгредієнти:

  • пшеничне борошно — 600 г;
  • дріжджі сухі – 6 г;
  • вода – 550 мл;
  • сіль — 1,5 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. У невеликій кількості теплої води розпускаємо дріжджі, залишаємо на 15 хвилин.
  2. Через зазначений час відправляємо дріжджі з водою в міксер. Додаємо туди всі інгредієнти та на великій швидкості вимішуємо їх протягом 20 хвилин. Накриваємо чашу з тістом і залишаємо в теплому місці на 1,5 години.
  3. На посипану мукою робочу поверхню викладаємо тісто, також присипаємо його мукою. Ділимо на дві частини, з кожної формуємо батони середньої довжини та залишаємо їх на півгодини.
  4. Через зазначений час викладаємо їх на лист і відправляємо в розігріту до 240 градусів духовку на 17-20 хвилин.

Чіабату можна подавати з першими стравами або різноманітними намазками. З цим простим рецептом ви забудете про покупний хліб.