Наліт розчиниться за 15 хвилин: простий спосіб очистити унітаз

Читать на русском
Автор
13375
На поверхні унітаза постійно утворюється наліт
На поверхні унітаза постійно утворюється наліт. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Позбутися нальоту на унітазі допоможе саморобна суміш

Чищення туалету – обов’язковий щотижневий ритуал. Однак простого миття буває недостатньо, бо на поверхні порцеляни утворюється жовтий наліт, який важко видалити.

Покупні засоби не завжди справляються із вапняним нальотом на поверхні сантехніки. Але зі стійким забрудненням чудово впораються таблетки, які легко приготувати в домашніх умовах. Рецептом ділиться Genialne.

Як позбавитися від нальоту на унітазі

Таблетки для видалення вапняного нальоту на унітазі, приготовані в домашніх умовах, є не що інше, як суміш активних кухонних інгредієнтів. Вони починають діяти під час контакту з рідиною. Для приготування таблеток, що очищають, знадобиться:

  • 1/3 склянки харчової соди;
  • 1/2 склянки лимонної кислоти;
  • кілька крапель ефірної олії;
  • столова ложка води.

Змішайте всі речовини до отримання консистенції мокрого піску. Зачекайте п’ять хвилин і висипте порошок у формочки кубиків льоду, потім добре притисніть кожен кубик. Поставте суміш у морозилку на кілька годин.

Залежно від кількості нальоту на унітазі використовуйте 1-2 таблетки. Протягом 15 хвилин продукт має подіяти. Якщо ви бачите, що наліт ще залишився, зачекайте ще 15 хвилин. Потім протріть унітаз щіткою та змийте воду.

Раніше "Телеграф" ділився незвичайним способом чищення матраца. Прибрати забруднення допоможе горілка.