Хитрі господині посипають віник сіллю: ось для чого це потрібно робити

Читать на русском
Автор
25331
Віник незамінний під час прибирання
Віник незамінний під час прибирання. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Віник прослужить вам довше, якщо використати цей лайфхак

Віник або мітлу можна знайти в кожному будинку. Ці засоби для прибирання не замінюють пилосмок, але допомагають швидко зібрати сміття. Згодом віник стає брудним і сам потребує очищення.

Якщо брудний віник залишає після себе сміття, а не збирає його, настав час почистити інструмент. Раніше ми розповідали, як правильно прати серветки з мікрофібри. Тепер розповімо, який трюк допоможе привести до ладу віник.

Як почистити віник

За допомогою віника можна зібрати з підлоги пил та сміття. Якщо не чистити його регулярно, він поширюватиме навколо ще більше бруду.

Нічого складно в очищенні віника немає. Достатньо посипати його жменею солі великого помелу та залишити на ніч. Поки ви спатимете, кристали солі очистять віник у всіх важкодоступних місцях.

Вранці добре промийте віник, щоб він не розносив сіль по хаті. Для цього вам знадобиться спеціальна суміш із трьох літрів теплої води, 500 мл оцту та пів склянки кухонної солі.

Змішайте інгредієнти в мисці й помістіть в неї брудний віник, зачекайте кілька хвилин, поки з інструменту не витече бруд. Потім витягніть віник і дайте йому висохнути.

Після такої лазні віник чистий та готовий до використання.

Раніше "Телеграф" розповідав, як використовувати віник більш ефективно. Для цього деякі господарки надягають на нього пакет.