При якій температурі прати постільну білизну: вб’є мікробів та кліщів

Читать на русском
Автор
5355
Температурний режим прання для постільної білизни дуже важливий Новина оновлена 18 квітня 2024, 09:53
Температурний режим прання для постільної білизни дуже важливий. Фото Freepik

Названо ідеальну температуру для прання постільної білизни

Досвідчені господині рекомендують оновлювати постільну білизну кожен один-два тижні, проте не менш важливо регулярно прати простирадла, наволочки та підковдри так, щоб повністю позбутися пилових кліщів та мікробів.

Оптимальна температура для прання постільної білизни становить 60 градусів. Про це пише express.

Постільна білизна збирає в собі різні бактерії, відмерлі клітини шкіри та пилових кліщів. Регулярне прання допоможе позбавитися їх, забезпечуючи належну гігієну.

За якої температури потрібно прати постільну білизну

Висока температура може знищити мікроби, але зайве тепло може завдати шкоди тканині. Зазвичай на бирках для догляду (які обов’язково варто вивчити перед пранням) радять використовувати температуру води на рівні 30-40 градусів. Однак для бавовняних простирадл ідеальна температура становить 60 градусів.

Також важливо не перевантажувати пральну машину при пранні простирадл та іншої білизни. Речі будуть прополоскані належним чином, лише якщо вони можуть вільно циркулювати всередині барабана.

До речі, не варто додавати інші речі разом з постільною білизною в машинку, щоб уникнути зачіпок та розривів. Дотримуючись цих простих правил, ви гарантовано зможете очистити ваші простирадла, наволочки та підковдри.

Раніше ми писали, як випрати подушку, не використовуючи пральну машинку. Вдайтеся до ефективного та бюджетного лайфхаку.