Ніколи не протирайте цим телефон, бо будуть подряпини

Читать на русском
Автор
Чищення телефону правильними засобами
Чищення телефону правильними засобами. Фото Canva

Деякі засоби можуть пошкодити екран гаджета

Телефоном у сучасному світі ми користуємось дуже часто — працюємо у ньому, дивимося потрібний контент і також розмовляємо. Відповідно, він швидко забруднюється і потребує щоденного чищення.

Важливо розуміти, що не всі засоби підходять для чищення телефона зовні, пише Stylus. Є ті, які можуть пошкодити тонку поверхню гаджета.

Спирт

Здавалося б, це ідеальний засіб для протирання телефону від слідів і бруду. Однак, не все так однозначно. Річ у тім, що ця агресивна речовина поступово знищує олеофобне покриття дисплея. Відповідно, його стає легше подряпати й забруднити. Сюди ж відносяться антисептики та інші спиртовмісні засоби.

Засіб для чищення скла

Дуже поширеною є практика чищення екрану саме тими засобами, якими ми протираємо скляні поверхні від пилу та відбитків пальців. Однак, він не підходить для надчутливого дисплею смартфона. Це знову ж таки "роз'їдає" тонку поверхню. Тому відкладіть засіб для чищення скла вбік.

Перекис водню

Так, є люди, які й такою речовиною протирають свої гаджети. Утім, цей засіб — абсолютно небажаний для такого процесу. Після протирання перекисем водню, доведеться ще частіше чистити екран, бо бруд буде накопичуватися швидше. Адже від нього руйнується олеофобне покриття.

Паперові серветки і рушники

Здається дивним, адже рушники чи серветки не вважаються щільними, тому чому не можна протирати ними смартфон? Так, цими предметами можна досконало вимити вікна чи дзеркальні поверхні й створити ефект глянцю. Однак, телефон має зовсім іншу поверхню, значно тоншу. Тому й на екрані можуть залишитися частинки волокон від рушників чи серветок.

Джинси

Часто буває, що люди не заморочуються та витирають телефон прямо об джинси чи штани. І хоча в такий спосіб можна позбутися від плям, але натомість є висока ймовірність, що залишаться мікротріщинки.

Натомість фахівці радять протирати телефон від бруду — спеціальними вологими серветками та спреями для електроніки, а також хусточками з мікрофібри. Це безпечно та ефективно вичистить всі плями.

Раніше "Телеграф" писав, як правильно чистити телефон та чохол до нього. Фахівці назвали кілька правил, як робити це без шкоди для гаджета.