Щоб ніхто не знав, де ви: як вимкнути геолокацію на iPhone

Читать на русском
Автор
Вимкнення геолокації на iPhone Новина оновлена 17 квітня 2024, 12:31
Вимкнення геолокації на iPhone. Фото Canva

Вимкнути місце вашого розташування — дуже просто

Геолокація на айфоні дає різні корисні можливості — побачити, де перебуває власник гаджета, поширити свої координати близьким людям, а також покращити роботу різних застосунків. До речі, геолокацію потрібно вимикати, якщо не потрібно, бо вона швидше розряджає телефон.

Локація на смартфоні показує географічне місце пристрою. Цю інформацію гаджет зчитує з GPS навігатора, Bluetooth, Wi-fi та мобільного зв'язку, пише Moyo. Така функція є особливо корисною для застосунку "Погода", замовлення таксі за геолокацією, автоматичної зміни часу.

Тому ми й часто не задумуємось про вимкнення геолокації, адже це дає певні зручності. Однак, іноді це дуже необхідно, коли ми хочемо, аби інші люди не бачили, де ми перебуваємо. Зокрема, на айфоні можна зробити це так:

  • Зайдіть у "Налаштування", а саме у розділ "Конфіденційність та безпека".
  • Там буде опція "Служби геолокації", так-от, треба деактивувати її.

Можна вимкнути геолокацію лише для окремих програм на айфоні, щоб вони не відстежували ваше місце розташування.

  • У "Налаштуваннях" знову оберіть розділ "Конфіденційність та безпека".
  • Знайдіть "Служби геолокації", і там зможете обрати програму, в якій плануєте обмежити доступ до геолокації.
  • Вам запропонує різні опції, коли саме вимикати геолокацію. Там будуть пункти "Ніколи", "Запитувати наступного разу при вході або під час роботи у додатку" та "Коли програма використовується".

Раніше "Телеграф" писав, як зберегти свій телефон під час дощу. Адже волога погано впливає на гаджет. Насамперед — придбайте водонепроникний чохол, який вбереже телефон від потрапляння води.