Як захистити телефон під час дощу? Чотири простих поради користувачам

Читать на русском
Автор
Телефон може погано працювати, якщо намокне Новина оновлена 16 квітня 2024, 17:59
Телефон може погано працювати, якщо намокне. Фото Freepik

Якщо дотримуватися цих простих рекомендацій, то гаджет прослужить довше

Синоптики обіцяють, що у середині квітня Україну накриють дощі. У таку погоду важливо захистити не лише себе від того, щоби не промокнути, а й свої гаджети.

На порталі The Economic Times розповіли, що робити, щоб телефон не промок під дощем. Волога може згубно позначитися на роботі смартфона і через це він легко може вийти з ладу.

Використовуйте водонепроникний чохол для телефону. Це перший крок для захисту пристрою від дощової води. Такі чохли спеціально розроблені для захисту телефону від вологи, випадкових бризок або впливу дощу. При необхідності, з таким чохлом можна навіть вести підводну зйомку, тому стане в нагоді він не тільки в дощову погоду, а й, наприклад, на відпочинку.

Зберігайте телефон у сумці із застібкою-блискавкою. Якщо немає водонепроникного чохла, то за дощової погоди телефон краще зберігати в сумці, яка щільно застібається. Також можна купити спеціальний герметичний пакет із застібкою-блискавкою.

Уникайте прямого впливу дощу. Не допускайте, щоб телефон мок під дощем. Краплі можуть потрапити на чутливі компоненти пристрою. Якщо потрібно використовувати телефон на вулиці під час дощу, краще тримати його під парасолькою або знайти інше укриття, щоб не намочити гаджет.

Будьте обережні з мокрими руками. Фахівці не радять брати телефон мокрими руками. У такому разі гаджет тримається не міцно і збільшуються шанси впустити його в калюжу. Перед використанням телефону слід насухо витерти руки.

Також "Телеграф" розповідав про те, чим не можна протирати телефон. Якщо використати неправильний матеріал, то гаджет можна подряпати.