Як у найкращих ресторанах Італії: рецепт картопляної фрітати

Читати російською
Автор

Ми підкажемо вам рецепт швидкої, простої та ситної страви під назвою фрітата.

Фрітата – це італійська страва, яка схожа на омлет, але готується не лише з яєць, але й з овочів, м'яса, сиру та інших інгредієнтів. Вона може бути як легкою закускою, так і ситним обідом або вечерею. Також, пропонуємо рецепт омлету з черемшею.

Сьогодні ми поділимося з вами рецептом фрітати з овочами та сиром, яка стане чудовим варіантом для сніданку або легкої вечері. Про це пише Liga.net.

Інгредієнти:

  • 4 яйця
  • 2 ст. л. молока
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • 1 цибулина, подрібнена
  • 1 зубчик часнику, подрібнений
  • 1 солодкий перець, нарізаний кубиками
  • 1 помідор, нарізаний кубиками
  • 1/2 склянки тертого сиру (наприклад, чеддер, моцарела, пармезан)
  • Сіль та перець за смаком
  • Свіжа зелень для подачі (за бажанням)

Приготування:

  1. Збийте яйця з молоком, сіллю та перцем до однорідної маси.
  2. Розігрійте оливкову олію на сковороді на середньому вогні.
  3. Додайте цибулю і часник і обсмажте, помішуючи, до м'якості.
  4. Додайте солодкий перець і помідор і готуйте ще 5-7 хвилин, або до м'якості овочів.
  5. Залийте овочі яєчною сумішшю.
  6. Зменшіть вогонь до мінімуму і накрийте сковороду кришкою.
  7. Готуйте протягом 10-15 хвилин, або до застигання яєць.
  8. За 5 хвилин до кінця приготування посипте фрітату тертим сиром.
  9. Зніміть сковороду з вогню і дайте фрітаті трохи охолонути.
  10. Наріжте фрітату на порційні шматки і подавайте зі свіжою зеленню.

Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати смачний омлет без борошна та молока. Також, пропонуємо рецепт картопляного пирога без борошна.