Чим почистити світлі шпалери: знадобиться один бюджетний засіб

Читать на русском
Автор
Чищення шпалер дієвими засобами Новина оновлена 17 квітня 2024, 09:21
Чищення шпалер дієвими засобами. Фото "Домашній блог"

Такий матеріал можна чистити одним доступним засобом

Раніше було популярним покривати стіни шпалерами — це вважалось простим способом зробити їх красивішими. Тож вони залишилися ще у багатьох квартирах і будинках, хто давно не робив ремонт. А є люди, яким просто до вподоби така естетика. Так чи інакше, шпалери треба періодично протирати від бруду.

На такому матеріалі, як шпалери, зазвичай видно найменші плями та навіть пил. Тому їх доведеться чистити часто, аби вони зберігали привабливий вигляд, пише Ukr.media.

Досвідчені хазяйки радять використати для чищення, один дуже дешевий та доступний кожному засіб. Йдеться про звичайну зубну пасту. Треба нанести її на брудне місце та ретельно почистити щіткою або жорсткою частиною губки. Це ефективно видалить забруднення.

Можна спробувати позбутися сірості шпалер й за допомогою господарського мила. Треба потерти його на терці та розвести з водою у рівних кількостях. Тоді занурити туди губку й намагатися відтерти брудні місця.

Якщо не допомагають попередні два засоби, використайте соду. Її треба розвести з водою, щоб вийшла ніби каша. Нанести на брудні місця й залишити на пів години. Після того всі плями та бруд мають відмиватися легко.

Нещодавно "Телеграф" писав, як позбутися накипу в чайнику за 10 хвилин. Є простий натуральний засіб — це лимон. Треба наповнити чайник водою та витиснути туди сік з цілого фрукту.