Геніальний спосіб: як позбавитися від накипу в чайнику за 10 хвилин

Читать на русском
Автор
3959
Чайник має бути чистим Новина оновлена 13 квітня 2024, 08:40
Чайник має бути чистим. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Всього один копійчаний цитрусовий фрукт допоможе очистити накип та наліт

Чайник — побутовий прилад, який застосовується щодня і, ймовірно, неодноразово протягом дня. Тому важливо періодично видаляти накип. Накопичення можуть спотворити смак води та спричинити зайве навантаження на пристрій, що, своєю чергою, може позначитися на платіжках за комунальні послуги.

Спробуйте цей простий лайфхак, щоб видалити вапняний наліт із чайника. Ним ділиться видання express.

Накип скорочує термін служби чайника, тому важливо його видаляти в міру утворення. Особливо часто він накопичується на дні чайника у місцевостях із твердою водою. Але не поспішайте вдаватися до хімічних засобів для очищення, існує абсолютно натуральна альтернатива, яка, ймовірно, коштуватиме дешевше. Йдеться про популярний цитрусовий фрукт — лимон.

Сік лимона — один з найкращих природних засобів для чищення, а завдяки властивостям лимонної кислоти він ідеально підходить для очищення чайника. Крім того, цитрус має антибактеріальні властивості, що допомагає дезінфікувати чайник.

Як почистити чайник лимоном

Ви можете видавити сік з одного лимона або придбати готовий лимонний сік у магазині. Наповніть чайник водою до половини, додайте сік лимона і доведіть до кипіння. Залиште на 10-15 хвилин, щоб розчин зміг ефективно впоратися із завданням. Потім вилийте вміст, а чайник ретельно промийте як усередині, так і зовні. Потрібно очищати від накипу чайник приблизно 1 раз на місяць.

Раніше ми писали, ще чим можна почистити чайник від накипу. Харчова сода та лимонна кислота вам більше не знадобляться.