Емальована каструля стане "білішою, ніж сніг": як досягти ефекту

Читать на русском
Автор
2206
Каструля знову стане білою
Каструля знову стане білою. Фото dokuhni.ua

Цей лайфхак вам знадобиться

Попри те, що багато хто почав використовувати каструлі зі сталі, дехто й надалі продовжує користуватися емальованим посудом. Він досить зручний у користуванні, ба більше — у них можна навіть зберігати моркву, аби вона не гнила!

Та все ж, такі каструлі мають один суттєвий недолік, оскільки темніють при кожній нагоді. Легко впоратися з проблемою можна за допомогою копійчаного засобу, інформують на порталі "Ukr.Media".

Як відбілити емальовану каструлю

Так, аби відмити каструлю з внутрішнього боку, потрібно налити в неї воду, залишаючи 2-3 см зверху. Після цього, додати перекис у розрахунку 100 мл перекису на 2,5 літри води. Поставити каструлю на середній вогонь і коли вода трохи нагріється, додати 1 столову ложку мийного засобу. Важливо не пропустити момент закипання та вчасно зменшити вогонь, оскільки в цей час почне активно утворюватися піна. Так вода має кипіти близько години. Після цього залишиться лише злити воду та вимити посуд, як зазвичай.

Також впоратися з проблемою допоможе лимонна кислота. Після закипання води в каструлі, необхідно додати 1 столову ложку лимонної кислоти на літр води, зменшити вогонь та прокип'ятити близько 30 хвилин. Після цього каструлю вимити.

Раніше ми писали, як використовувати прищіпки на кухні. Ці прості, але оригінальні рішення зроблять ваше життя простішим і організованішим.