Заваріть трошки кави — і запечіть в ній курку: пікантний рецепт до великоднього столу

Читати російською
Автор

Найкраща м’ясна страва до свята

Традиційно до великоднього столу не лише фарбують яйця та печуть пишні паски. На Великдень також ласують м’ясними стравами. І якщо не хочеться готувати звичайну буженину, запікайте курку в кавовому маринаді.

Такий незвичайний маринад за рецептом Shuba надасть м’ясу аромату та ніжності. Щоб курка вийшла смачнішою, потрібно залишити її маринуватися на ніч, а потім запекти її. Вийде неймовірна страва.

Як запекти курку в кавовому маринаді

Інгредієнти на 6 порцій:

  • курка — 1 шт.;
  • сіль, перець чорний мелений — до свого смаку.

Для маринаду:

  • часник, зубчики — 2 шт.;
  • фенхель, насіння — 1 ч. л.;
  • апельсин, цедра — 1 шт.;
  • апельсиновий сік — 1 шт.;
  • орегано сушене — 1 ч. л.;
  • чебрець, гілочка — 15 г;
  • заварена кава — 120 мл;
  • мед — 1 ч. л.;
  • вино біле десертне, солодке — 100 г;
  • оливкова олія — 2 ст. л.;
  • сушений кмин — 1 ч. л.;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.

Спосіб приготування:

  1. Курку миємо, сушимо і розбираємо. З обох боків приправляємо сіллю та перець, відправляємо в пакет для запікання.
  2. Для приготування маринаду в окремій мисці змішуємо інгредієнти, заливаємо курку. Ретельно все перемішуємо та відправляємо на ніч у холодильник.
  3. Замариновану курку дістаємо з холодильника, проколюємо пакет зверху 4 рази. Відправляємо пакет на форму для запікання, наливаємо воду таким чином, щоб залишилося 2 см (необхідно, щоб вода була під час запікання завжди). Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 1,5 години.
  4. Через вказаний час дістаємо м’ясо з духовки, викладаємо у глибоку тарілку.
  5. Соки та маринад переливаємо в каструлю, проварюємо, щоб вийшов соус. Поливаємо їм курку і подаємо.

Також до свята можна приготувати апетитні реберця. Вони вийдуть ідеальними.