Хліб буде свіжим протягом трьох тижнів: що біля нього покласти

Читати російською
Автор

Хліб буде зберігатися довго при дотриманні певних умов

Хліб — популярний продукт, який споживають практично в кожній родині. Однак, його недолік у тому, що він швидко псується. Особливо так трапляється у спеку, якщо його зберігати в неправильному місці.

Буває так, що приходиш зробити на кухню бутерброд, і бачиш, що на хлібі раптово з'явилася темно-зелена пліснява. Доводиться його викидати. Видання The Mirror поділилось лайфхаком з тіктоку, як зробити так, щоб хліб стояв довго. Це дуже бюджетний метод.

Аби хліб зберігався протягом 2-3 тижнів, треба покласти з ним у торбинку шматочок селери. І тоді вже перемістити до холодильника. Автори ідеї кажуть, що ні запах, ні смак хліба при цьому не зміниться. Водночас термін зберігання здоби збільшується в рази.

Як альтернативу, автори пропонують класти хліб у морозильну камеру. Так, він може простояти понад 1 місяць. Його просто треба витягти за 1 день перед використанням, аби розморозити. Однак, перед заморожуванням хліб треба загорнути у 2 шари поліетиленової плівки.

Раніше "Телеграф" писав, як тривалий час зберігати листя салату. Весь секрет — у правильній обробці. Треба вимити його у розчині білого оцту з водою. Це вб'є бактерії. Рекомендується зберігати саме у скляній тарі.