Забудете про смаження: дешевий та корисний рецепт тушкованого хека
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Просто та смачно, для сімейного обіду чи вечері
Хек — досить бюджетна рибка на українському ринку та й до того ж смачна, й нескладна у приготуванні. Найчастіше її смажать, інколи запікають або ж готують смачну рибну юшку.
Сьогодні ми пропонуємо потушкувати хека в сметанному соусі. А рецептом з нами поділилися на YouTube-каналі "Alina FooDee".
Як приготувати хек у сметанному соусі
Інгредієнти:
- хек — 1 кг;
- сметана 30% — 150 г;
- цибуля ріпчаста — 1 шт.;
- морква — 1 шт.;
- борошно — 1 ст. л.;
- рибний бульйон — 1 склянка;
- вода — 1 л;
- лавровий лист — 2 шт.;
- перець горошок — 8-10 шт.;
- сіль — за смаком;
- цукор — дрібка.
Спосіб приготування:
- Рибу почистити, нарізати шматками.
- Викласти хек у каструлю, залити водою, додати спеції, лавровий лист та варити до м'якості риби.
- Цибулю нарізати кубиками, моркву натерти на великій тертці.
- Викласти цибулю на розігріту з олією сковороду, обсмажити, додати моркву, обсмажити.
- Додати борошно, сметану, сіль, цукор, перемішати.
- Додати рибний бульйон, тушкувати ще декілька хвилин.
- Рибу розібрати, видалити усі кісточки та викласти в соус, тушкувати під кришкою ще кілька хвилин.
А якщо ви любите хек, рекомендуємо приготувати його під сирною шубкою. Така рибка просто тане в роті.