Тепер ви скрізь купуватимете фольгу: ось де вона може стати в нагоді, крім випічки

Читать на русском
Автор
У фольги багато різних функцій
У фольги багато різних функцій. Фото obozrevatel.com

Ці лайфхаки вам знадобляться вдома

Зазвичай ми використовуємо фольгу для випікання. Однак мало хто знає, що має багато інших корисних функцій.

Разом із Shuba розповімо, як може ще у побуті знадобиться фольга. Ці хитрощі допоможуть вам заощадити.

Як можна використовувати фольгу в побуті

Якщо форма для запікання дуже велика, з фольги можна зробити деко потрібного розміру. Його можна використовувати для мініатюрної випічки.

Чи потрібно покласти в контейнер кілька страв, щоб вони не перемішалися? Зробіть перегородку із фольги — і проблему вирішено.

Також із фольги можна зробити кондитерський мішок. Для цього просто потрібно скрутити конус, заповнити його кремом або глазур’ю, кілька разів зігнути верхній край, відрізати гострий кінчик і можна прикрашати свої вироби.

За допомогою фольги можна повернути хлібу свіжість. Потрібно просто збризкати сухий хліб водою, загорнути у фольгу і відправити в духовку на п’ять хвилин при 180-200 градусах.

Фольга врятує випічку від підгоряння. Варто лише застелити дно та стіни форми фольгою – і неприємності більше не буде.

Банани довше зберігатимуться свіжими, якщо загорнути основи фольгою і прибрати в холодильник. Так вони будуть свіжими ще деякий час.

Фольга допоможе також прибрати іржу. Потрібно просто зробити з неї зручну кульку і потерти "забруднене" місце. Однак цей лайфхак не працює для очищення керамічних поверхонь – на них залишаться подряпини.

Якщо термос або термочашка погано тримають тепло після заварювання гарячих напоїв, оберніть фольгою. Для цієї хитрощі можна використовувати не дуже брудну відпрацьовану фольгу.

За допомогою фольги можна також пересунути важкі меблі. Потрібно просто обернути ніжки столу – і меблі можна рухати. Вона краще ковзатиме і не дряпатиме підлогу.

Фольгу можна використовувати як антистатик. Необхідно просто скотити кульку з фольги та відправити в пральну машинку з білизною — після прання одяг не електризуватиме.

Можна також загорнути яйця у фольгу та опустити в окріп. Так вони не тріснуть і не випливуть.

Також фольга допоможе запобігти засмічуванню кухонних труб. За допомогою цього способу вони ніколи не засмічуватимуться.