Родючість землі стане вищою в рази: що треба зробити

Читать на русском
Автор
Способи підвищення якості землі
Способи підвищення якості землі. Фото Canva

Деякі хитрощі покращать стан землі

Для того, щоб культури успішно розвивалися на будь-якій ділянці та плодоносили, земля повинна бути родючою та наповненою корисними речовинами. Одним із секретів є розпушування ґрунту, але не тільки цей спосіб принесе користь.

Підвищити якість ґрунту можна, дотримуючись кількох простих рекомендацій. Integro.co зібрало найдієвіші.

  1. Земля потребує відпочинку від будь-яких насаджень. Тому ідеальний варіант — взагалі нічого не садити на ділянці протягом року. Хай відновлює свою структуру. На зиму — ділянку слід перекопувати.
  2. Виполюйте бур'яни з корінням. Тоді їх можна подрібнити та порозкидати по землі та вкопати в неї. Через певний час вони будуть розкладатися, й відповідно — виділяти корисні речовини в ґрунт. До того ж бур'яни потім можна додавати до компосту та мульчі.
  3. Посійте сидерати — речовини, які наповнюють землю поживними речовинами. Їх сіють, чекають цвітіння, скошують й теж вкопують в землю. Прикладом є гірчиця, редька олійна, люпин, квасоля, соя та горох.
  4. Відновлення мікрофлори ґрунту відбувається ще завдяки органічним добривам. Використовуйте гній, компост, перегній, курячий послід — вони збільшують повітропроникність землі та покращують її структуру.

Нещодавно "Телеграф" писав, як позбутися кульбаб на ділянці. Найкраще це робити в день після дощу, коли земля ще м'яка та волога. Треба видаляти рослину з корінням, аби вона не розросталась знову.