Не пропустіть важливий момент: як позбутися кульбаб на ділянці

Читать на русском
Автор
Кульбаба витісняє набагато слабші рослини
Кульбаба витісняє набагато слабші рослини. Фото Pexels

Головне — вчасно позбутися бур’янів

Поле кульбаб виглядає життєрадісно. Деякі люди не тільки милуються цими квітами, але й готують із них варення. Не раді цим квітам лише дачники. Вони вважають цю рослину бур’яном. Попри свій ніжний зовнішній вигляд кульбаби маю стрижневе коріння довжиною до одного метра, швидко поширюються і шкодять культурним рослинам.

Тому, як і з рештою бур’янів, з кульбабами потрібно оперативно боротися. Видалити з ділянки їх необхідно до того, як вони дадуть насіння, радить 24garten.

Як видалити кульбаби з ділянки

Щоб швидко зупинити поширення кульбаб, садівникам доводиться робити те, що вони зазвичай роблять з іншими квітами з великим небажанням: зрізати з рослини красиві квіти. Це на якийсь час зупинить поширення квітки на ділянці.

Наступний крок дуже важливий і вимагає деяких фізичних зусиль: повністю видаліть кульбабу. Найкраще вибрати день після дощу, коли земля волога та м’яка.

Якщо кульбаби ростуть на газоні або грядці, використовуйте якомога довгий інструмент для боротьби з бур’янами. Якщо квітка розростається між бруківкою, допоможе скребок для швів чи старий ніж.

Використовуйте інструмент, щоб глибоко проникнути у ґрунт вертикально поруч із коренем й досягнути його кінчика. Потім обережно вирвіть корінь із ґрунту.

Якщо є можливість, видаліть всі частини кореня, оскільки кульбаба легко знову розмножується навіть секціями. Тому просто висмикнути кульбаби вручну зазвичай не вдається.

Заповніть яму ґрунтом і повторно засійте газон.

Цей метод слід використовувати не пізніше періоду цвітіння кульбаби.

Не поспішайте викидати викопані кульбаби. Раніше "Телеграф" розповідав, як із них приготувати цінне добриво.