Вийде смачно і красиво, як у інста-блогерів: для такої глазурі навіть яйця не потрібні

Читати російською
Автор
Новина оновлена 14 квітня 2024, 08:29

Точно не розсипається при розрізанні пасочки

Звичайно, кожен кулінар збирає різні рецепти пасок до майбутнього Великодня. Але мало хто намагається урізноманітнити випічку за допомогою глазурі.

Разом з "Важно знать" поділимося неймовірним рецептом білої та глянсової глазурі. Без єдиного яйця вона виходить білою і ніжною, а після застигання не стає крихкою та липкою. Вся справа у секретному інгредієнті – желатині. Готується вона швидко і просто, а виходить густою, з ніжним смаком та ідеальним білим кольором.

Як приготувати найсмачнішу глазур без яєць

Інгредієнти:

  • 1 чайна ложка з гіркою желатину;
  • 1 чайна ложка лимонного соку;
  • 180 г цукру;
  • 6 столових ложок води.

Спосіб приготування:

  1. Желатин змішуємо з 2 столовими ложками води та залишаємо на 15-20 хвилин набухати.
  2. У невеликій каструльці змішуємо цукор і воду, що залишилася. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і чекаємо до розчинення цукру, потім вимикаємо.
  3. Приготовлений сироп змішуємо з желатином і збиваємо за допомогою міксера до бажаної густини. Чим довше збивати — тим густіше вийде глазур.
  4. Під час збивання за бажанням можна додати в глазур сік лимона — цей інгредієнт зробить смак більш пікантним та ніжним.

Така глазур ідеальна до заварної паски. Спробуйте — і переконайтеся самі.