Ваша бабуся так робила, але не пояснювала причини: чому не можна під час смаження млинців лити олію на сковороду

Читати російською
Автор

Популярну проблему можна вирішити інакше

Тонкі ажурні млинці — одні з найулюбленіших наших ласощів. Ми часто звертаємо увагу для отримання ідеальної страви важливим є також процес її приготування.

Можливо, ви помічали, що бабуся ніколи не наливала в сковороду олію під час смаження млинців? Вона це робила з однією єдиною метою, і ми з "Патріотами України" розповімо чому.

Чому не варто наливати олію в сковороду під час смаження млинців

Це не варто робити тільки з однією метою — щоб не отримати в результаті стос млинців, жир з яких стікатиме по підборідді. Однак чим замінити цю звичну дію?

Як додавати в сковороду олію при смаженні млинців

Один з варіантів — нанести тонкий шар олії за допомогою кулінарного силіконового пензлика. Навряд чи у бабусь був силіконовий пензлик, тому вони викручувалися по-іншому.

Можна взяти одну картоплину, очистити її, розрізати навпіл і наколоти на вилку. Після налити олію в блюдечко, вмочити картоплю і змастити сковороду — у цьому випадку в сковороді буде потрібна кількість рослинного жиру.

До речі, картопля можна замінити на очищену цибулину. Однак тут варто бути обережним – можна відчути запах цибулі.

Якщо не хочеться возитися з цибулею та картоплею, є ще один лайфхак. Просто варто додати кілька ложок рослинної олії в тісто при приготуванні млинців і млинці не пригорять навіть у тому випадку, якщо ви тільки раз змажете сковороду.

Раніше ми також розповідали про хитрощі приготування ажурних млинців. Використовуйте – і вони будуть ідеальними.