Ваша бабуся так робила, але не пояснювала причини: чому не можна під час смаження млинців лити олію на сковороду

Читать на русском
Автор
9347
Ці хитрощі спростять ваше життя
Ці хитрощі спростять ваше життя. Фото vazhnoznat.com

Популярну проблему можна вирішити інакше

Тонкі ажурні млинці — одні з найулюбленіших наших ласощів. Ми часто звертаємо увагу для отримання ідеальної страви важливим є також процес її приготування.

Можливо, ви помічали, що бабуся ніколи не наливала в сковороду олію під час смаження млинців? Вона це робила з однією єдиною метою, і ми з "Патріотами України" розповімо чому.

Чому не варто наливати олію в сковороду під час смаження млинців

Це не варто робити тільки з однією метою — щоб не отримати в результаті стос млинців, жир з яких стікатиме по підборідді. Однак чим замінити цю звичну дію?

Як додавати в сковороду олію при смаженні млинців

Один з варіантів — нанести тонкий шар олії за допомогою кулінарного силіконового пензлика. Навряд чи у бабусь був силіконовий пензлик, тому вони викручувалися по-іншому.

Можна взяти одну картоплину, очистити її, розрізати навпіл і наколоти на вилку. Після налити олію в блюдечко, вмочити картоплю і змастити сковороду — у цьому випадку в сковороді буде потрібна кількість рослинного жиру.

До речі, картопля можна замінити на очищену цибулину. Однак тут варто бути обережним – можна відчути запах цибулі.

Якщо не хочеться возитися з цибулею та картоплею, є ще один лайфхак. Просто варто додати кілька ложок рослинної олії в тісто при приготуванні млинців і млинці не пригорять навіть у тому випадку, якщо ви тільки раз змажете сковороду.

Раніше ми також розповідали про хитрощі приготування ажурних млинців. Використовуйте – і вони будуть ідеальними.