Як приготувати ідеальний карамельний сироп до кави: вона стане вдвічі смачнішою

Читать на русском
Автор
Він чудово доповнює смак кави  (зображення створено за допомогою ШІ)
Він чудово доповнює смак кави (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Цей сироп стане чудовим доповненням до кави

Кава – це не просто напій, це цілий ритуал, який дарує нам заряд бадьорості та гарного настрою. А що може бути кращим за чашечку ароматної кави з ніжною карамельною солодкістю? Сьогодні ми поділимося з вами рецептом карамельного сиропу, який легко приготувати вдома і який стане чудовим доповненням до вашої улюбленої кави. Також, пропонуємо вам рецепт капучино в домашніх умовах.

Інгредієнти:

  • 100 г цукру
  • 50 мл води
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • 1/4 ч. л. солі

Приготування:

  1. У каструлі з товстим дном змішайте цукор, воду та лимонний сік.
  2. Поставте каструлю на середній вогонь і доведіть суміш до кипіння.
  3. Зменшіть вогонь і варіть сироп протягом 10-15 хвилин, не помішуючи, доки він не набуде бурштинового кольору.
  4. Додайте сіль і перемішайте.
  5. Зніміть каструлю з вогню і дайте сиропу трохи охолонути.
  6. Перелийте сироп у чистий герметичний посуд.

А якщо ви любите смачну випічку, рекомендуємо також приготувати тертий пиріг з варенням за рецептом "Телеграфа". Також рекомендуємо також приготувати заливний пиріг із яблуками