Навіть розчинна кава може зіпсуватися: як зрозуміти, що її не можна пити

Читать на русском
Автор
519
Все дуже просто та легко
Все дуже просто та легко. Фото shuba.life

Ці хитрощі стануть у пригоді любителям розчинної кави.

Ароматна міцна кава — один із найпопулярніших напоїв. Мало хто може уявити собі ранок без нього.

Навіть завзяті любителі розчинного напою навряд чи замислювалися про правила його зберігання. Про це і поговоримо разом із Shuba.

Скільки зберігається розчинна кава

Розчинна кава може зберігатися довгий час. Не розпакована пачка напою може пролежати від двох до двох десятиліть — все залежить від умов зберігання. Справа в тому, що в цьому продукті мало вологи і бактеріям з пліснявою складно розмножуватися.

Однак якщо ви розпакували пачку і регулярно зачерпує її ложкою, кава може зіпсуватися. Ознаки несвіжого продукту необхідно вміти визначити.

Як зрозуміти, що розчинна кава зіпсувалася

Як тільки герметичність упаковки порушується, смак та аромат напою змінюються. Малоймовірно, що кава зіпсується в традиційному сенсі цього слова, проте її смакові якості погіршуватимуться і вам просто не захочеться її пити.

Якщо в розчинній каві з’явилося багато грудок, вона стала вологою, пахне кислою або пліснявою — вона зіпсувалася. Такий напій краще не вживати.

Як правильно зберігати розчинну каву

Щоб продукт зберігався довше, краще відправити його у герметичному контейнері якомога далі від тепла, світла та вологи. Це може бути суха шафка в приміщенні з нормальною вологістю (близько 50%).

До речі, з розчинної кави можна приготувати приголомшливий десерт. Вам точно сподобається.