Допоможе хитрий лайфхак: як зберігати хліб у спеку

Читать на русском
Автор

У спеку хліб псується особливо швидко.

Хліб – це не просто їжа, це символ затишку та домашнього тепла. Проте, у спекотну погоду хліб швидко втрачає свіжість, стає жорстким і псується. Сьогодні ми поділимося з вами 5 ефективними способами зберігати хліб у спекотну погоду, щоб ви могли насолоджуватися його смаком протягом декількох днів.

1. Паперовий пакет:

  • Загорніть хліб у чистий паперовий пакет.
  • Папір вбере в себе зайву вологу, але при цьому дозволить хлібу "дихати".
  • Не використовуйте поліетиленові пакети:
  • У них хліб швидко запліснявіє.

2. Хлібниця:

  • Зберігайте хліб у спеціальній хлібниці з дерева або кераміки.
  • Дерево та кераміка добре вбирають зайву вологу і забезпечують циркуляцію повітря.
  • Не переповнюйте хлібницю:
  • Хліб повинен мати достатньо місця для "дихання".

3. Холодильник:

  • Можна зберігати хліб у холодильнику:
  • Загорніть його в паперовий пакет або харчову плівку.
  • Виймайте хліб з холодильника за 30 хвилин до вживання, щоб він зігрівся і відновив свою текстуру.

4. Морозильна камера:

  • Якщо ви хочете зберегти хліб на тривалий час:
  • Наріжте його скибочками, загорніть у харчову плівку і заморозьте.
  • Розморожуйте хліб у кімнатній температурі або в тостері.

5. Додаткові поради:

  • Купуйте хліб у день, коли ви плануєте його їсти.
  • Не ріжте хліб завчасно:
  • Нарізаний хліб втрачає свіжість швидше.
  • Зберігайте хліб подалі від прямих сонячних променів, тепла та вологи.
  • Якщо хліб трохи підсох:
  • Злегка змочіть його водою і розігрійте в духовці протягом 5-10 хвилин.

Раніше "Телеграф" писав, як оцінити якість води в домашніх умовах. Також, ми писали, як можна дати друге життя кліпсам для хлібної упаковки.