Дізнайтеся, яку воду ви п'єте: як оцінити її якість в домашніх умовах

Читать на русском
Автор
Ці методи вам допоможуть дізнатися, яку воду ви п'єте
Ці методи вам допоможуть дізнатися, яку воду ви п'єте. Фото mywatershop.com.ua

Цей лайфхак вам знадобиться

Ще з дитинства ми знаємо, що вода — це життя. Чим якіснішу рідину ми вживаємо, тим енергійнішими та здоровішими будемо. Дехто для цього використовує фільтр, який можна самостійно очистити, інші воду купують або мають власну свердловину.

Однак завжди хочеться знати, наскільки якісною є ця вода. Як не дивно, та деяку інформацію можна дізнатися в домашніх умовах, інформує "Ukr.Media".

Як оцінити якість води вдома

Візуальна оцінка

Очевидні ознаки забруднення води часто можна помітити візуально. Колір води грає ключову роль у її оцінці. Якісна вода повинна бути прозорою та не мати будь-яких слизьких або твердих частинок. Якщо вода має мутний або каламутний відтінок, це може свідчити про наявність забруднень або мінеральних відкладень. Хоча оцінка води за виглядом є суб'єктивною, але якщо вигляд викликає сумніви, краще утриматися від її вживання, щоб уникнути можливих проблем зі здоров'ям.

Запах та смак

Аналіз запаху та смаку води також може бути важливим етапом у визначенні її якості. Свіжа вода має бути без запаху або мати ледве вловимий, свіжий аромат, а також приємний смак без явних домішок. Неприємний запах або смак може бути ознакою наявності хімічних або органічних забруднень. Однак оцінка води за цими параметрами може бути суб'єктивною, оскільки сприйняття запаху та смаку води індивідуально для кожної особи. Наприклад, висока концентрація заліза може призвести до зміни смаку води, який може сприйматися по-різному різними людьми. Для об'єктивної оцінки якості води рекомендується порівнювати кілька зразків між собою.

Використання тест-смужок

Тест-смужки для аналізу води доступні у магазинах для домашнього використання. Вони дозволяють швидко та легко перевірити:

  • pH;
  • рівень хлору;
  • жорсткість та інше.

Такі тести можна придбати в спеціалізованих магазинах. Їх нескладно використовувати, проте необхідно ознайомитися з інструкцією та чітко дотримуватися її вказівок, щоб уникнути можливих помилок та забезпечити надійні результати.

Раніше "Телеграф" розповідав, як видалити весь липкий жир із витяжки. Для цього знадобиться солодкий напій.