Ні м’яса, ні яєць, ні молочних продуктів: найпростіший рецепт медовика

Читати російською
Автор

Настільки смачно, що готуватимете навіть після посту

Смачний, ароматний "Медовик" — один із улюблених нами тортів. Готується він просто, а на смак виходить просто фантастичним.

Сьогодні разом із Shuba ми приготуємо пісний кекс, що на смак нагадує улюблений торт. Пісний варіант готується ще легше – вам навіть не знадобиться масло, яйця та молочні продукти. З найпростіших продуктів у вас вийде неймовірна випічка.

Як приготувати пісний "Медовик"

Інгредієнти на 4 порції:

  • рафінована соняшникова олія — 1/3 ст.;
  • борошно пшеничне — 1 ст.;
  • цукор — 1/3 ст.;
  • сіль — 1/3 ч. л.;
  • мед — 1 ст. л.;
  • сода харчова — 1 ч. л.;
  • лимон, сік — 1 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. У мисці змішуємо соняшникову олію, цукор, дрібку солі та рідкий мед.
  2. В отриману суміш частинами просіюємо борошно і перемішуємо до однорідного стану. Повинно вийте тісто консистенції сметани середньої рідини.
  3. Соду гасимо лимонним соком, відправляємо все в тісто і перемішуємо.
  4. Змащуємо маслом форму для випічки, виливаємо тісто і відправляємо все в розігріту до 160 градусів духовку до готовності — на це знадобиться близько 30-40 хвилин.

За бажанням зверху посипаємо кекс цукровою пудрою! Подаємо його разом з улюбленим напоєм.