Вилки та ложки сяятимуть чистотою: бюджетні засоби для очищення приборів з нержавійки

Читать на русском
Автор
Після такого очищення прилади блищатимуть Новина оновлена 11 квітня 2024, 09:33
Після такого очищення прилади блищатимуть. Фото Freepik

Дізнайтеся, як легко почистити столові прибори з нержавіючої сталі

У багатьох на кухні є столові прибори із нержавіючої сталі. Іноді ложки та вилки вимагають ретельного очищення, щоб залишатися в хорошому стані та сяяти чистотою. "Телеграф" уже розповідав, як випрати штори, щоб вони довго радували свіжістю, а сьогодні ділиться, як очистити столові прилади з бюджетними засобами.

Як виявилося, для ефективного очищення приладів з нержавійки не потрібна дорога покупна хімія, пише meta.ua. Достатньо використати бюджетні засоби, які є у багатьох на кухні.

Як очистити столові прилади своїми руками

Харчова сода, сіль, фольга

Зробіть розчин: у літр теплої води всипте по столовій ложці солі та соди, добре розмішайте. На дно просторої каструлі покладіть шматок фольги, влийте розчин, покладіть столові прибори. Поставте каструлю на плиту та доведіть до кипіння. Залишіть прилади покипіти 15-20 хвилин на маленькому вогні, а потім вимкніть плиту і дайте охолонути. Коли вода буде кімнатної температурою, дістаньте прибори та промийте їх проточною водою.

Зубна паста та щітка для зубів

Наберіть у миску теплої води та покладіть у неї всі столові прибори. Нанесіть на щітку зубну пасту і ретельно почистіть кожну ложку та вилку. А потім змийте залишки пасти під краном.

Сира картопля або відвар

Сиру картоплину розріжте навпіл і змастіть нею столові прилади. Після цього промийте вилки та ложки під проточною водою. Також можна приготувати відвар із чистої шкірки картоплі. Опустіть у цей відвар прилади та залиште на 25-30 хвилин, а потім промийте водою.

Сік лимона та вовна

Змастіть столові прибори свіжим лимонним соком, а потім протріть їх клаптиком вовняного текстилю. Після такої процедури прилади блищатимуть.

Раніше "Телеграф" розповідав, які копійчани допоможуть вивести плями від кави з одягу. Впораються з першого разу.