Ніколи не додавайте до маринаду ці продукти: ви тільки зіпсуєте шашлик
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Не додавайте їх у маринад — і м’ясо вийде найніжнішим
Перше весняне тепло ми звикли зустрічати соковитим, ніжним шашликом. Ми ретельно вибираємо м’ясо, перевіряємо, щоб воно було якісним.
Рецептів маринадів для смачного та ніжного шашлику — неймовірна безліч. Проте дуже часто ми під час приготування м’яса додаємо два інгредієнти, які тільки псують страву. Про них разом із Today розповімо
Які інгредієнти краще не додавати до маринаду для м’яса
У маринаді обов’язково має бути присутнім кислота. Саме завдяки їй м’ясо стає ніжнішим.
Однак під час маринування м’яса краще відмовитися від оцту. Цей продукт зробить шашлик твердішим і навіть гумовим.
Під час смаження замариноване таким чином м’ясо зверху підгорятиме. Усередині ж воно просмажуватись не буде і залишиться сирим.
Оцет краще замінити сухим вином, ягідними чи фруктовими фрешами, томатним чи цитрусовим соком, сухим вином. Також спробуйте поекспериментувати із вершками, несолодким йогуртом або жирним кефіром.
Нам здається, що при приготуванні шашлику з використанням майонезу м’ясо виходить соковитим та смачним. Однак варто згадати про те, що покупний соус – не найкорисніший продукт. Тому під час маринування шашлику від нього краще відмовитись.
Раніше ми розповідали, з якого м’яса найкраще готувати шашлик. Він вийде ідеальним.