Прослужить довше: як правильно зберігати павербанк, якщо ним ніхто не користується

Читать на русском
Автор
12756
Дізнайтесь, як правильно зберігати повербанк
Дізнайтесь, як правильно зберігати повербанк. Фото Ян Доброносов, "Телеграф"

Є кілька простих, але важливих правил зберігання повербанку

Через війну та загрозу відключення світла багато хто придбав додому портативний зарядний пристрій — павербанк. Однак у різних регіонах України ситуація різна, і може бути таке, що ви не використовуєте акумулятор. Щоб зберегти його в робочому стані, потрібно дотримуватись деяких правил зберігання.

Є п’ять важливих правил зберігання павербанку, які допоможуть зберегти його в цілісності, щоб у відповідальний момент гаджет вас не підвів, пише НВ. Пропонуємо дізнатися про них детальніше.

Як зберігати павербанк, якщо він не використовується?

Прохолодне місце для зберігання

Найкраще зберігати павербанк у прохолодному сухому місці, де він надійно захищений від прямих сонячних променів. Також варто уникати місць із підвищеною вологістю, наприклад, ванна кімната взагалі не варіант для зберігання акумулятора. Потрапляння вологи може вивести павербанк із ладу.

Зарядка для павербанку

Перед тим, як відправити павербанк на зберігання його потрібно зарядити до 50-70%. Це оптимальний рівень зарядки для тривалого спокою пристрою. Експерти наголошують, що не можна відправляти на зберігання повністю заряджений або повністю розряджений павербанк.

Павербанк потрібно вимкнути

Перед "сплячкою" павербанк потрібно вимкнути. Це продовжує термін його служби та запобігає мимовільній розрядці.

Упаковка для зберігання

Найкраще зберігати павербанк у коробці, в якій він був куплений. Адже упаковка від виробника призначена для захисту гаджета та збереження його, коли він не використовується.

Регулярне заряджання

Під час зберігання, коли ви довгий час не використовуєте павербанк, його все одно потрібно час від часу заряджати. Робити це можна приблизно раз на три місяці. Це запобігає втраті акумулятором його зарядної ємності. До того ж, ви будете впевнені, що він знаходиться в робочому стані.

Раніше "Телеграф" розповідав, як вручну очистити кеш-пам’ять програм. Звільніть пам’ять і телефон перестане глючити.