У ці місця ноутбук краще не ставити: може вийти з ладу

Читати російською
Автор

На цих поверхнях ноутбук краще не залишати

Ноутбуки мають головну перевагу над комп'ютерами: їх легко можна переносити з одного місця в інше. Це дуже зручно, адже можна працювати як за робочим місцем, так і на дивані. Однак, тут є певні ризики. До речі, ми розповідали, як діяти, коли ноутбук не вмикається.

Деякі поверхні категорично не підходять, аби ставити на них ноутбук. Річ у тім, що він буде перегріватися та може виходити з ладу, пише internet.ua.

  • Наприклад, дуже часто люди кладуть ноутбук на ліжко та дивляться фільми чи просто працюють за ним. Так робити не можна, бо перекривається доступ до вентиляційних отворів у приладі. Відповідно, техніка починає надмірно нагріватися. Через певний час це може спричинити поломку.
  • Фахівці радять не залишати ноутбук на підвіконні. Особливо йдеться про теплі пори року. Адже під сонцем ноутбук починає нагріватися та може припиняти працювати. До того ж нерідко з вікна у приміщення потрапляє пил, який також шкодить роботі техніки.
  • Часто люди поєднують роботу за ноутбуком з прийомом їжі. Але не варто ставити ноутбук на стіл, де ви їсте. Завжди є ймовірність пролити на техніку чай, каву або ж тарілку з супом. Зазвичай це відбувається неочікувано, тож краще відкласти гаджет, поки приймаєте їжу.

Раніше "Телеграф" писав, що робити, коли телефон не заряджається. Є кілька простих способів. Наприклад, перезавантажити гаджет. Також варто звернути увагу на зарядний кабель.