Незвичайно, але ефективно: як позбутися крота на городі

Читать на русском
Автор
799
Як позбутися кротів без використання отрут
Як позбутися кротів без використання отрут. Фото Відкриті джерела

Існує кілька домашніх засобів, які відлякують кротів

Власники доглянутого газону, городу чи саду втрачають спокійний сон, коли дізнаються про появу крота на своїй ділянці. Ця тварина, як і жаби, допомагає боротися з комахами, адже до її раціону входять личинки, дощові черв’яки та інші. Водночас підземні тунелі, які він риє, можуть пошкодити кореневу систему рослин, а пагорби на поверхні ґрунту псують зовнішній вигляд ділянки. Тому дачники вважають за краще якнайшвидше позбутися непроханого гостя.

Як пише Super Express, одним із найпопулярніших методів є звукове відлякування. Не менш ефективні у боротьбі з кротом й запахи.

Які запахи не переносить кріт

Кротові нори зазвичай з’являються навесні, коли тварина прокидається від зимового сну і вирушає на полювання. Відлякати тварину від ділянки допоможуть рослини, які мають неприємний йому запах. Кріт не любить запах чорнобривців, лаванди та бузини, а також часнику та базиліка. Тому там, де тварина псує посіви, варто посіяти чи посадити одну з цих рослин.

Стверджується, що кріт також не переносить запах собачої та котячої вовни, а також людського волосся. Хоча це може здатися дивним, деякі дачники збирають залишки шерсті зі щітки або тримера, формують із неї кульку та кидають у нору крота.

Кроти також не люблять запах оцту, солярки та гасу. Однак найбільше їх дратує запах риби, особливо оселедця. Якщо кинути в кротову нору скелети оселедця, тварина швидко втече з вашої ділянки.

Як ще позбутися крота без отрути

Найефективнішим захистом від кротів стане спеціальна сітка, яка не дозволить гризунам проникнути на ділянку. Сітка розкочується на землі й кріпиться якорями. Потім її засипають приблизно 15 сантиметрами ґрунту та засівають травою.

Раніше "Телеграф" розповідав, як захистити рослини від шкідників навесні. Головне – правильно змішати корисні речовини.