Ви тільки зіпсуєте шашлик: у якому посуді не можна маринувати м’ясо
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Виявляється, посуд теж має значення при приготуванні м’яса
Чим тепліша погода, тим ближче сезон шашликів. Одним із важливих етапів приготування цієї популярної страви є маринування м’яса.
Мало хто знає, що для якості та смаку м’яса значення має не тільки рецепт маринаду, але й вибір посуду. Разом з "Мета" розповімо, в якому посуді краще не маринувати м’ясо, щоб не зіпсувати шашлик.
У чому не можна маринувати м’ясо на шашлик
Під час приготування шашлику краще забути про мідний або алюмінієвий посуд. Ці метали можуть його зіпсувати та м’ясо стане гірким або набуде присмаку металу.
Також не підійдуть чавун та кераміка. Зокрема чавун, дуже важкий і незручний.
Кераміка не дуже міцна і може легко розбитися під час маринування м’яса. А ще вона може вбирати маринад, що призведе до того, що її буде важко чистити та використовувати у майбутньому.
Який посуд вибрати для маринування шашлику
Найкраще шашлик готувати в скляному або пластиковому посуді. Їх легко очистити та використовувати кілька разів.
Якщо ж ви хочете використовувати металевий посуд, краще використовувати нержавіючу сталь. Деякі навіть використовують дерев’яний посуд — вся річ у тому, що він не вбирає запахи та смаки.
Раніше ми розповідали, яка частина свині найкраще підходить для шашлику. З цими хитрощами ваш шашлик буде ідеальним.