Мухи не переносять ці запахи: як позбутися настирливих комах

Читати російською
Автор

Розповідаємо, які домашні засоби ефективні проти мух

З першим справжнім теплом навесні з’являються мухи. Ці комахи відрізняються своїм настирливим дзижчанням і спробою сісти на харчові продукти або на людей. Крім того, мухи можуть поширювати сміття та хвороботворні мікроорганізми.

У магазинах продається низка засобів від мух. Але найчастіше вони мають агресивний склад. Тому у боротьбі з комахами краще використовувати домашні засоби.

Раніше ми розповідали, як запобігти появі павуків у будинку. Тепер розповімо, як позбутися мух.

Натуральні засоби від мух

Один з ефективних методів боротьби з комахами передбачає використання ароматів, які вони не переносять. Посадивши на підвіконні чи балконі певні рослини, можна створити ароматичний бар’єр. Мухи не люблять запахи:

  • лемонграсу;
  • томатів;
  • лаванди;
  • герані;
  • базиліка.

Якщо ви не вирощуєте рослини вдома, використовуйте ефірні олії. За допомогою кількох крапель лавандової або евкаліптової олії в аромалампі або на арома-подушці ви не тільки відлякаєте мух, а й інших докучливих комах.

Не менш важливо створити умови, за яких мухам та іншим комахам буде важко потрапити до вашої оселі. У теплу пору року на вікнах повинні стояти антимоскітні сітки. Залишки їжі, солодкі напої та неупакована їжа є приманкою для мух. Тому завжди слід стежити за тим, щоб продуті були заховані, а на кухні панувала чистота. Якомога частіше спорожняйте відро для сміття. Викинута туди їжа теж починає смердіти, а її запах приваблює домашніх мух.

Раніше "Телеграф" ділився простим способом заощадити на засобі для миття посуду. Для цього знадобиться лимон.