Пральна машинка працюватиме краще: допоможе невеликий трюк

Читать на русском
Автор
872
Викликати майстра не треба
Викликати майстра не треба. Фото freepik.com

Якість прання стане ще кращою

Для підтримки нормальної роботи пральної машини, продовження терміну її служби та запобігання появі неприємного запаху, необхідно періодично промивати її спеціальними засобами. Також обов’язково регулярно очищати фільтр приладу.

Засмічений фільтр може обмежити потік води, знизити ефективність прання і, в деяких випадках, спричинити затоплення будинку. Про те, як перевірити та прочистити фільтр, пише Wikihow.

Як очистити фільтр пральної машини

Крок 1. Знайдіть фільтр

Зазвичай він розташований у нижній передній частині пристрою, хоча це може відрізнятися залежно від моделі та марки. Часто він закритий панеллю або кришкою, яку можна відкрити вручну або за допомогою викрутки. Якщо у вас виникли проблеми з пошуком фільтра, зверніться до інструкції.

Крок 2: Підготуйте робочу зону

Перш ніж розпочати відкриття фільтра, помістіть рушники або контейнер під фільтр, щоб збирати воду, яка може пролитися. Зверніть увагу, що з фільтра може витекти значна кількість води.

Крок 3. Відкрийте фільтр

Повільно обертайте фільтр, щоб вся вода поступово стікала до підготовленого вами контейнера або рушника. Як тільки вода стече, повністю зніміть фільтр.

Крок 4. Очищення фільтра

Знявши фільтр, огляньте його на наявність сміття, ворсу, монет, ґудзиків та інших сторонніх предметів. Очистіть фільтр під проточною водою за допомогою м’якої щітки. Якщо на фільтрі накопичилося багато бруду, ви можете замочити його на кілька хвилин у розчині гарячої води та оцту або м’якому засобі для чищення.

Крок 5. Перевірте відсік фільтра.

Використовуйте ліхтарик, щоб знайти сторонні предмети або ворсинки, що накопичилися всередині. При необхідності надягніть гумові рукавички та видаліть сміття, щоб забезпечити оптимальний потік води.

Крок 6. Встановіть фільтр на місце

Переконайтеся, що він щільно і надійно закручений, щоб запобігти витоку води. Не затягуйте його занадто сильно, тому що це може пошкодити його або утруднити відкриття наступного разу, коли вам потрібно його почистити.

Крок 7. Проведіть перевірку

Після встановлення фільтра рекомендується запустити короткий цикл прання без одягу, щоб переконатися, що все працює правильно і немає витоків води. Це також допоможе очистити пральну машину від залишків сміття.

Частота очищення фільтра залежить від того, як часто ви перете. Фахівці рекомендують проводити процедуру раз на 2-3 місяці.

Раніше "Телеграф" розповідав, як позбутися неприємного запаху у пральній машині. Також ми розповідали, чому не можна залишати дверцята машинки відчиненими надовго.