Радянські традиції, які зараз здаються дикими: деякі з них збереглись і досі

Читать на русском
Автор
5832
СРСР Новина оновлена 09 квітня 2024, 12:53
СРСР. Фото turboteka.ru

Ці традиції спантеличують сучасних людей

У радянські часи існувало багато дивних традицій, які зараз викликають питання. Проте більшість людей пам'ятають їх і досі. Це не тільки їсти все з хлібом або після кожного прийому їжі пити чай з солоденьким.

"Телеграф" розповість вам про дивакуваті традиції СРСР, які вже час забути.

Молодята приносили квіти до пам'ятників

Сім'я у радянські часи вважалась новою ланкою суспільства, тому наречені обов'язково покладали квіти до пам'ятника вождю або на братських могилах, аби проявити повагу до героїв.

Святкування політичних подій мітингами

У СРСР існувало безліч свят, на які влаштовувалися паради чи мітинги. Ці дійства обов'язково відвідували і дорослі, і діти. Школярі замість уроків разом з вчителями були вимушені прийти, навіть робітники із заводів теж ходили. Тоді робилося усе, щоб створити ілюзію єдності і радості на славу Союзу.

Готували на свята так, що столи ломилися

Усі ж пам'ятають, що закупи на свята починались майже за місяць. Господині ретельного готували меню, яке мало бути дуже різноманітним. Дні народження, Новий рік будь-що не проходило без застілля, був такий собі культ їжі.

Нічого не викидалося

У буквальному сенсі навіть старий драний одяг міг ще бути корисним. Будь-яка кофтинка чи штани ставали ганчірками для миття поверхонь чи підлоги. Якщо ж тканина погано тримала вологу, тоді одяг використовували як підстілку для чого-небудь.

Гори непотрібних запасів

Люди купували продукти кілограми, якщо борошно і цукор, то обов'язково мішок і не один. Адже дефіцит міг застати зненацька, і треба, щоб вдома був запас. Навіть хліба купували скільки, щоб можна було засушити і зробити сухарі.

Раніше "Телеграф" писав, які побутові прилади СРСР вкрав у "загниваючого" Заходу.