Досі так робите? Топ-3 харчових звички родом з СРСР

Читать на русском
Автор
20386
Адаптувались люди у СРСР як могли Новина оновлена 18 березня 2024, 11:56
Адаптувались люди у СРСР як могли. Фото Колаж "Телеграфа"

Користі від цих звичок — практично нуль, але жити з ними у СРСР було легше

У Радянському Союзі люди виживали як могли та пристосовувались до тодішніх реалій. Як результат, формувались звички, які у сучасному світі вже не є актуальними.

Проте ці неписані правила досі чомусь існують, і навіть навʼязуються молодому поколінню. "Телеграф" зібрати три найпопулярніші харчові звички родом з СРСР.

Перша харчова звичка — снідати кашею. У Радянському Союзі це була переважна манна каша, яка давала миттєве насичення, але не надовго. Такий сніданок чекав на радянського громадянина не тільки вдома, а й у санаторії, чи в їдальні.

Проте як для сніданку каша може бути заважкою, особливо якщо людина прокидається рано і не відчуває сильного голоду. Для раннього сніданку, за словами фахівців, краще віддавати перевагу продуктам з великим вмістом білка — яйця, кисломолочний сир.

Каша на сніданок зі шматочками хлібу

До того ж у СРСР через дефіцит про збалансованість тарілки не думали, тому кашу не доповнювали білковими продуктами та зеленню. І як наслідок голод швидко повертався через декілька годин.

Друга харчова звичка — їсти з хлібом не тільки супи, а й все інше. Навіть до ранкової каші могли подати шматочки хліба. У радянські часи це було необхідно, щоб людина отримала насичення швидше. Адже порція основної страви могла бути менша, якщо разом з нею зʼїсти декілька шматків хліба.

Їдять макарони з хлібом

Третя харчова звичка — їсти консервовані овочі та фрукти. У СРСР сезонність фруктів та овочів була найбільш відчутною, тому з літа домогосподині до зими робили "закрутки" з консервованих овочів, салатів та фруктів. Щоправда, через термічну обробку овочі та фрукти втрачали більшу частину корисних мікроелементів.

Консервовані овочі та салати, соуси з них

Раніше "Телеграф" писав, що Радянський Союз давно припинив своє існування в Україні, але багато відлунь життя і побуту тих років дійшли до сьогодення, наприклад, у виді деяких висловлювань і крилатих фраз. Практично всі ці висловлювання народилися в СРСР через так званий "радянський спосіб життя", а багато з них досі залишилися в лексиконі багатьох людей.