Бабусин метод: як позбутися запаху вогкості та затхлості у шафі

Читать на русском
Автор
Доступні засоби для усунення неприємного запаху у шафі
Доступні засоби для усунення неприємного запаху у шафі. Фото Freepik

Цими засобами користувалися ще наші бабусі

Буває так, що у шафі з одягом може виникати неприємний запах сирості чи затхлості. Причин цього явища може бути декілька, проте, якщо проблема виникла, її потрібно швидко вирішувати. "Телеграф" вже розповідав, як освіжити диван за допомогою алкоголю, а сьогодні ділиться, як позбутися затхлого запаху в шафі з речами.

Перше і головне, що потрібно зробити, це розібрати шафу, перевірити її на наявність молі та плісняви і добре вимити всі полиці та поверхні, пише unian.net. А перед тим, як складати речі назад, потрібно, щоб полиці повністю висохли.

Два засоби для усунення запаху затхлості

Цими способами користувалися ще наші бабусі, вони справді ефективні і, до того ж, не затратні. Перший із них — це сіль. Потрібно загорнути в марлю або бинт жменьку солі, зв’язати вузликом і покласти до задньої стінки шафи. Можна зробити кілька таких пакунків і розкласти на кожну полицю. Сіль вбиратиме зайву вологу і, відповідно, запах сирості та затхлості піде сам по собі. Однак пам’ятайте, що час від часу їх потрібно буде змінювати.

Ще один спосіб передбачає використання чайних пакетиків. Підійде навіть найдешевший чорний чай. Розкладіть пакетики на кожній полиці ближче до стінок шафи. Суть та сама — чай вбиратиме зайву вологу, а бонусом ще й подарує приємний аромат речам. Не забувайте раз на декілька тижнів міняти пакетики.

Раніше "Телеграф" розповідав, що одна проста хитрість позбавить від бруду шви між плиткою. Цей засіб є у вас на кухні.