Цей засіб є у вас на кухні: одна проста хитрість позбавить від бруду шви між плиткою

Читать на русском
Автор
Ваша ванна кімната та кухня сяятимуть чистотою Новина оновлена 07 квітня 2024, 09:36
Ваша ванна кімната та кухня сяятимуть чистотою. Фото Freepik

Простий спосіб очистити шви між плиткою

Шви між плиткою на кухні або у ванній кімнаті — проблемне місце, в якому може накопичуватися бруд. Тому потрібно їх регулярно очищати, використовуючи різні засоби. "Телеграф" вже розповідав, як випрати штори навесні, а сьогодні ділиться, як очистити шви плитки від забруднень.

Як виявилося, є один простий засіб, який допоможе вивести бруд зі швів на плитці, пише apostrophe.ua. І цей засіб – звичайний столовий оцет.

Для миття плитки та очищення швів між нею потрібно зробити розчин оцту з водою. Влийте трохи оцту в гарячу воду і добре розмішайте. Кількість рідин залежить від площі, яку ви збираєтесь мити.

Нанесіть розчин води та оцту на плитку і особливо на шви між нею та залиште на 5-10 хвилин. Потім ретельно протріть особливо забруднені ділянки та вимийте кахель як завжди. Бруд та бактерії піде після такого очищення.

Ще один засіб, який допоможе боротися із брудом на плитці – звичайна харчова сода. Декілька ложок соди змішайте з водою, щоб вийшла кашка, і нанесіть її на проблемні ділянки. Потім потріть м’якою щіткою і витріть сухою ганчіркою.

Раніше "Телеграф" розповідав, які копійчані допоможуть вивести плями від кави з одягу. Впораються з першого разу.