Як освіжити килими весною: з цими народними засобами ви забудете про плями та запахи

Читать на русском
Автор
549
Ці засоби для очищення килима є вдома у всіх Новина оновлена 26 березня 2024, 09:55
Ці засоби для очищення килима є вдома у всіх. Фото Freepik

Є кілька підручних засобів, які допоможуть освіжити килим вдома

Килими в домі вимагають регулярного догляду та прибирання. Однак після зими особливо хочеться їх освіжити та вивести всі плями та неприємний запах. Щоб не нести килими у платну хімчистку, можна спробувати очистити та освіжити їх самостійно. "Телеграф" уже розповідав, як освіжити ковдру без прання у машині, а сьогодні ділиться, як почистити килими своїми руками.

Як виявилось, є п’ять народних засобів, які допоможуть освіжити килими та подарують їм приємний запах, пише glavred.info. Серед них підручні сода, сіль, оцет чи пральний порошок.

Як очистити килим у будинку

Таблетка для посудомийної машини

Для цього способу вам знадобиться таблетка для посудомийної машини, 2 літри гарячої води, 2 ст ложки нашатирю та щітка для килима. Розчиніть таблетку в гарячій воді, додайте нашатирний спирт і змочіть у цій воді щітку. Потім добре протріть плями на килимі щіткою. Після цього пройдіться ще раз щіткою, змоченою у чистій воді і промокніть мокрі місця сухою серветкою.

Сода

Сода допоможе повернути яскравість килима та прибере з нього жирні плями. Рівномірно розсипте соду по килиму, чистою вологою ганчіркою пройдіться по всій поверхні, щоб сода втиралася у ворс килима. Залиште на півгодини, а потім ретельно пропилососьте килим.

Оцет

Плями від розлитого соку, шоколаду чи кави прибирає оцет. Зробіть розчин: 3/4 склянки гарячої води змішайте з 1/3 склянки оцту, додайте 1 ст. ложку прального порошку і 1 ст. ложку соди. Добре змішайте і перелийте в ємність із розпилювачем, а потім нанесіть цей розчин на всю поверхню килима. Пройдіться м’якою щіткою та залиште на 10-15 хвилин. Потім ретельно все це пропилесосьте.

Сіль

Сіль допоможе освіжити килим та прибере зайві запахи. Дрібну сіль потрібно розсипати поверхнею килима і вологою щіткою пройтися по всій площі. Наприкінці також ретельно пропилососьте, прибираючи сіль разом із брудом та залишками плям.

Раніше "Телеграф" розповідав, як вивести пляму від шоколаду з одягу. Ласунам на замітку ці прості засоби.