Якщо хочете примножити урожай, посадіть біля огірків ці культури

Читати російською
Автор

Гарний урожай може забезпечити правильне сусідство овочів

Якість та кількість урожаю залежать не лише від правильного догляду, а й від того, які культури ростуть поряд. Деякі рослини здатні "вбити" огірки, якщо розмістити їх на грядці близько один до одного.

Краще не садити поруч з огірками помідори, адже цим двом культурам треба різні умови для росту. А як подвоїти урожай, дотримуючись правил сусідства овочів, розповіли на Gazeta.ua.

Що треба посадити біля огірків

  • Цибуля. Ці рослини будуть обмінюватися корисними речовинами, однак за місць до збору урожаю треба зменшити кількість поливу.
  • Капуста або кукурудза. За порадами досвідчених садівників, так можна збільшити урожай у чотири рази. Ці культури можуть стати опорою для огірків. Їх можна навіть прив’язати до кукурудзи, щоб захистити від сонця, дощу або сильного вітру.
  • Горох або квасоля. Бобові збагачують ґрунт азотом. Так огірки будуть краще плодоносити.

Що не можна садити біля огірків

  • Кабачки. Хоч ці культури і споріднені, в них можуть бути проблеми із запиленням. А також кабачки та огірки полюбляють одні й ті ж шкідники, тому виникатиме більше захворювань.
  • Картопля. Фітофтора, яка шкодить їй, вражає й огірки. А також, якщо хімічними засобами кропити картоплю, вони потраплятимуть на огірки.

Раніше "Телеграф" розповідав, які культури не можна садити на місці буряка. Якщо не дотримуватися цих правил, можна забути про гарний урожай.