Такий омлет стане ідеальним сніданком для тих, хто худне: варто лише приготувати у такий спосіб
- Автор
- Дата публікації
Читати російською
- Автор
Якщо ви худнете до літа, то рецепт омлету в духовці ідеально вам підійде.
Омлет в духовці – це не просто сніданок, це справжня кулінарна феєрія, де ніжна текстура омлету поєднується з різноманітними начинками, даруючи вам заряд бадьорості та гарного настрою на весь день. Сьогодні ми поділимося з вами секретами приготування ідеального омлету в духовці, який стане вашим улюбленим сніданком.
Рецепт дуже простий та швидкий, впорається навіть новачок. Про це пише Уніан.
Інгредієнти:
- 4 яйця
- 4 ст. л. молока
- 1 ст. л. вершкового масла
- Сіль та перець за смаком
- Начинка за вашим смаком (овочі, сир, шинка, гриби)
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180°C.
- Збийте яйця з молоком, сіллю та перцем до однорідної маси.
- Змастіть форму для запікання вершковим маслом.
- Вилийте яєчну суміш у форму.
- Додайте начинку за вашим смаком.
- Випікайте омлет протягом 15-20 хвилин, до золотистого кольору.
Порада:
- Для більш пишного омлету рекомендується відокремити білки від жовтків, збити білки в міцну піну і акуратно вмішати їх у яєчну суміш.
- Начинку для омлету можна додавати як до яєчної суміші, так і викласти на омлет після його випікання.
- Омлет в духовці можна приготувати не лише в одній великій формі, але й у маленьких порційних формочках. Омлет подавайте з овочами.
Пам'ятайте:
- Головне – не перетримати омлет в духовці, інакше він стане сухим.
- Готовність омлету можна перевірити за допомогою дерев'яної шпажки: якщо при проколюванні з омлету витікає прозорий сік, він готовий.
- Омлет в духовці – це універсальна страва, яку можна подавати як на сніданок, так і на обід або вечерю.
Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати сирники зі шпинатом. Також, пропонуємо вам варіант сніданку з лаваша.