Букет радуватиме вас набагато довше: що треба зробити, щоб квіти не зав’яли за кілька днів

Читать на русском
Автор
Що додати у воду, щоб квіти довше стояли
Що додати у воду, щоб квіти довше стояли. Фото Згенеровано ШІ (Телеграф)

Три бюджетні засоби подовжать життя вашого букета

Квіти — універсальний подарунок на будь-яке свято. Вони милують око, піднімають настрій, а також прикрашають оселю. Однак, на жаль, стоять у вазі вони не дуже довго. Раніше ми розповідали, чим підживити лілії навесні, а тепер ділимося, як подовжити життя букета квітів.

Лайфхаки перевірили на ТСН. Серед них є ті, що дійсно працюють.

Як збільшити строк життя квітів у вазі

  • Мідні монети. Вони справді змусять ваші квіти довше стояти у вазі і зберігатимуться свіжими. Потрібно просто кинути у воду кілька мідних монет. Чому цей лайфхак працює, існує дві версії: одні вважають, що фунгіцид, що міститься в міді, допомагає побороти хвороби рослини, а інші — що справа окисленні, адже квіти люблять кисле середовище.
  • Sprite або енергетик. Цей спосіб, напрочуд, дієвий. Треба розмішати воду у пропорції 1:1 з одним із цих напоїв і поставити туди квіти. Вони набагато довше зберігатимуть свіжий вигляд.
  • Аспірин. Цей метод також дієвий. Цим лайфхаком користувалися ще наші бабусі. Потрібно розтовкти кілька таблеток аспірину і додати їх у вазу з водою, у якій стоїть букет. Квіти простоять більш ніж тиждень завдяки цьому методу.

Раніше "Телеграф" розповідав, як правильно поливати орхідею. Завдяки цим порадам ця кімнатна рослина буде радувати вас красою.