Довго тішитимуть око: як подовжити цвітіння гіацинтів

Читать на русском
Автор
Гіацинти потребують правильного догляду  (зображення створено за допомогою ШІ)
Гіацинти потребують правильного догляду (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Правильний догляд може подовжити цвітіння гіацинтів.

Запашні гіацинти – квіти, що символізують ранню весну та оновлення природи. Їхній солодкий аромат наповнює помешкання відчуттям свіжості та радості після довгої зимової сплячки. Проте, щоб насолоджуватися цвітінням гіацинтів якомога довше, необхідно дбайливо доглядати за ними.

Секрети подовженого цвітіння

Гіацинти люблять прохолодну температуру, тож ідеальним місцем для них буде підвіконня, де не потрапляють прямі сонячні промені. Важливо регулярно поливати їх, не допускаючи пересихання ґрунту, але й уникаючи надмірного зволоження. Раз на тиждень обприскуйте квіти з пульверизатора, імітуючи ранковий туман.

Після відцвітання не поспішайте позбавлятися гіацинтів. Зрізавши збляклі квітконоси, залиште рослину на підвіконні до повного в'янення листя. Цей період дозволить їй відновити сили та сформувати нову цибулину для наступного року.

Щойно листя повністю всохне, викопайте цибулини з ґрунту та висушіть їх протягом 2-3 тижнів у прохолодному темному місці. Потім зберігайте до осені в паперовому пакеті або ящику з піском.

У вересні-жовтні висадіть цибулини в горщики або відкритий ґрунт на глибину близько 15 см. Важливо, щоб ґрунт був родючим та дренованим. Після перших заморозків вкрийте грядку товстим шаром мульчі, щоб захистити цибулини від морозу.

Навесні, коли земля достатньо прогріється, мульчу потрібно прибрати. І ось ваші вихованці знову готові порадувати вас своєю неповторною красою та п'янким ароматом!

Порада квітникаря: "Якщо бажаєте досягти максимального ефекту, висаджуйте гіацинти групами по 5-7 цибулин однакового кольору. Це створить яскраві акценти у вашому садку. А для приміщення ідеальним рішенням буде гіацинтовий букет у керамічній вазі".

Раніше "Телеграф" розповідав, які квіти вимагають мінімального догляду у саду. Також, ми писали, які квіти потрібно обрізати навесні.