Будуть квітнути все літо: чим підживити лілії навесні, щоб кущі були пишними

Читать на русском
Автор
763
Якщо правильно доглядати за ліліями, вони радуватимуть цвітінням та ароматом Новина оновлена 07 квітня 2024, 10:52
Якщо правильно доглядати за ліліями, вони радуватимуть цвітінням та ароматом. Фото Freepik

Поради для тих, хто вирощує на клумбах лілії

Красиві багаторічні лілії можуть стати прикрасою будь-якої клумби. Однак, як і будь-які квіти, лілії потребують догляду та удобрення. "Телеграф" вже розповідав, як і чим підживити кущі малини навесні, а сьогодні ділиться чим удобрити лілії.

Добриво для лілій потрібно вносити навесні, перш ніж рослина почне випускати бутони, пише ТСН. При цьому слід пам’ятати, що різні сорти лілій потребують різних добрив.

Навесні лілії треба підживлювати двічі

Перший етап підживлення лілій — настає відразу, коли зійшов сніг і прогрівся ґрунт. Для першого підживлення підходить аміачна селітра та сечовина, їх потрібно розсипати на землю під кущами лілій.

Другий етап підживлення — коли з’явилися паростки і починають зав’язуватися бутони. Аміачну селітру (дві столові ложки на 1 літр) потрібно розвести у воді і вилити добриво в землю навколо рослини. Також кущі лілій можна обробити бордоською сумішшю, щоб захистити рослину від захворювань.

Ще раз внести розчин селітри з водою можна влітку — перед самим цвітінням лілій, тоді вони цвітимуть довше і яскравіше.

На початку вересня, після цвітіння лілії можна удобрити сульфатом калію та суперфосфатом. Це зміцнить цибулини рослини перед настанням холодів.

Раніше "Телеграф" розповідав, чим і як підгодувати півонії навесні. Буятимуть розкішними квітами весь сезон.