Чим підгодувати виноград для хорошого врожаю: три рецепти добрив

Читать на русском
Автор
29606
Виноград виросте соковитим та солодким
Виноград виросте соковитим та солодким. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Виноград потрібно підгодувати тричі за сезон

Кожна культурна рослина потребує підживлення. Особливо якщо у городника є бажання отримати добрий урожай. Виноград – не виняток. Плоди будуть особливо соковитими та солодкими, якщо не лише вчасно обрізати лозу, а й забезпечити рослину поживними речовинами.

Про те, чим і коли удобрювати виноград, пише Share info.

Коли удобрювати виноград

Є три періоди, коли варто підгодувати виноград. Перше підживлення вносять у березні — квітні, перед вегетацією. Наступного разу виноград підгодовують наприкінці травня – на початку червня, а потім – коли ягоди досягають розміру гороху.

Чим підгодувати виноград

Підтримувати рослини можна мінеральними та органічними речовинами, але останні діють набагато краще. Ефективним природним добривом є компост або гній — обидва джерела багатьох поживних речовин, необхідних рослинам.

Залийте відро кінського чи коров’ячого гною 3 відрами води та залиште добриво на 7-14 днів. Перед застосуванням додатково змішайте його з водою у пропорції 1:5. Завдяки такому підживленню виноград отримає заряд поживних речовин та дасть гарний урожай.

Також можна використовувати курячий послід. Він багатий на фосфор і калій, які цілюще впливають на розвиток виноградної лози та її плодоношення. Крім того, в ньому міститься багато магнію та азоту.

Помістіть жменю курячого посліду у 20 літрів води та залиште приблизно на 7 днів. Добриво має перебродити. Потім поливайте їм рослину.

Деревна зола є незамінним помічником для дачників. Один кілограм золи розведіть 3 відрами води та відставте на 3 дні. Перш ніж нанести золу на лозу, розбавте її ще 10 л рідини.

Раніше "Телеграф" розповідав, чим підгодовувати малину навесні. Виявляється, поживними речовинами її може наситити кавова гуща.