Розсипьте ці відходи під малиною навесні: гілки будуть ломитися від ягід

Читать на русском
Автор
47016
Влітку зберете врожай солодких ягід Новина оновлена 06 квітня 2024, 12:25
Влітку зберете врожай солодких ягід. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Навесні малині потрібний азот

Малина — не найвибагливіша рослина в саду. Найкраще родять місцеві сорти, які ростуть на сонячному боці. Але не слід забувати й про добрива.

Підживлення малини навесні – один із найважливіших етапів її вирощування. Якщо забезпечити кущам необхідну кількість поживних речовин, вони активно зростатимуть і влітку порадують безліччю соковитих і солодких плодів. Саме навесні малині не завадить азот, пише SE.

Які умови потрібні для малини

Виростити малину в саду нескладно, але якщо ви хочете насолоджуватися влітку рясно усипаними плодами кущами, необхідно пам’ятати такі правила:

  1. Малині потрібен слабокислий ґрунт (рН близько 5,5-6,5), родючий і злегка вологий.
  2. Вибирайте для рослини сонячні та просторі місця.
  3. Обрізайте малину 1-2 рази на рік.
  4. Обов’язково забезпечте малині достатню опору.
  5. Не забувайте регулярно пропалювати.
  6. У спеку забезпечте полив 1-2 рази на тиждень.

У період вегетації малину необхідно підгодувати азотом. Найпростіший спосіб – розсипати під кущами кавову гущу і змішати її із ґрунтом. Кавова гуща містить цінний для цих плодів азот і м’яко підкислює ґрунт, тому задовольняє капризи малини. Завдяки цьому саморобному добриву влітку малина порадує багатим урожаєм ягід.

Раніше "Телеграф" розповідав, коли саме треба саджати полуницю навесні. Завдяки цим порадам рослина не пропаде і даватиме гарний урожай.