Куди поставити домашній роутер, щоб інтернет "літав": Wi-Fi буде надшвидким

Читать на русском
Автор
4939
Прискорити сигнал Wi-Fi дуже просто
Прискорити сигнал Wi-Fi дуже просто. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Влаштуйте маршрутизатору невеликий "переїзд" у своєму домі

Швидкість домашнього інтернету залежить від розташування вашого Wi-Fi роутера в домі. Деякі матеріали та пристрої можуть перешкодити роботі роутера, що може призвести до уповільнення передачі сигналу.

Щоб забезпечити максимальну швидкість Wi-Fi, визначте оптимальне розташування для вашого маршрутизатора. Про це пише the sun.

Де можна і не можна розміщувати роутер

  • Не можна розміщувати Wi-Fi-роутер поруч із мікрохвильовою піччю через електромагнітне випромінювання, яке може перешкодити сигналам маршрутизатора.
  • Уникайте установки пристрою біля металевих предметів, оскільки метал може поглинати сигнал та знижувати швидкість Wi-Fi. Кухня не є оптимальним місцем для розміщення роутера через наявність безлічі металевих поверхонь, таких як мікрохвильова піч, духовка і холодильник.
  • Уникайте розміщення роутера поруч із пристроями Bluetooth, оскільки їх сигнали можуть впливати на швидкість Інтернету. Бездротові колонки чи радіоняні краще тримати якомога далі від маршрутизатора.
  • Розміщуйте роутер якомога ближче до центру оселі, на відкритому та піднесеному над землею ділянці. У разі двоповерхового будинку, краще залишити маршрутизатор нагорі.

Раніше ми писали, що періодично потрібно робити з роутером. Це має стати вашою звичкою.