Що періодично потрібно робити із роутером: ця звичка прискорить Wi-Fi

Читать на русском
Автор
3306
Wi-Fi "літатиме" Новина оновлена 27 березня 2024, 12:55
Wi-Fi "літатиме". Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Потрібно враховувати один важливий нюанс

Багато користувачів часто висловлюють невдоволення поганою швидкістю Wi-Fi-підключення, але багато хто з них упускає з уваги важливе правило про перезавантаження домашнього маршрутизатора.

Для підтримки високої швидкості домашнього інтернету фахівці рекомендують періодично перезавантажувати Wi-Fi-роутер. Про це пише the sun.

Якщо ваш Wi-Fi працює повільно, можливо, причиною є маршрутизатор. Один зі способів розв'язання цієї проблеми – періодично перезавантажувати пристрій, щоб покращити швидкість з’єднання.

Як часто потрібно перезавантажувати роутер

Бажано періодично перезапускати маршрутизатор, щоб підтримувати його оптимальну роботу. Просто натискайте кнопку на вашому пристрої хоча б раз на два-три місяці. Для цього відключіть роутер або від’єднайте його від джерела живлення на деякий час від — 30 секунд до хвилини, а потім знову запустіть Wi-Fi маршрутизатор.

Зверніть увагу, що під час перезавантаження вашого роутера Wi-Fi ви тимчасово втратите доступ до домашнього інтернету. Це слід враховувати під час виконання цієї процедури.

Раніше ми писали, як прискорити Wi-Fi доступними способами. Користувачам важливо знати й про інші фактори, що впливають на якість з’єднання.