Чому роутер Wi-Fi погано роздає сигнал: погані місця для пристрою у домі

Читать на русском
Автор
689
Уникайте металевих жалюзів біля роутера
Уникайте металевих жалюзів біля роутера. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Підсилити сигнал Wi-Fi дуже просто

Швидкість інтернету в домі залежить від багатьох факторів. Особливо важливо вибрати оптимальне розташування роутера Wi-Fi, оскільки навіть прості елементи, такі як вікна та жалюзі, можуть вплинути на якість сигналу.

Для покращення сигналу Wi-Fi варто лише перемістити маршрутизатор якомога далі від жалюзів та вікон. Про це пише the-sun.

Популярним аксесуаром для вікон є жалюзі, проте вони можуть негативно впливати на якість Wi-Fi сигналу в оселі. У разі необхідності посилення сигналу Wi-Fi фахівці радять використовувати тканинні або паперові жалюзі замість металевих. Металеві матеріали можуть уповільнити передачу даних, тому роутер краще розташовувати далеко від металевих предметів.

Навіть якщо у домі немає металевих жалюзів, варто пам’ятати, що деякі склопакети містять металеві домішки, що може ускладнити передачу сигналу Wi-Fi. Ідеальним розташуванням для Wi-Fi роутера є відкритий простір, піднятий над підлогою. Також рекомендується уникати розміщення роутера поряд з іншими пристроями, що випромінюють сигнали.

Раніше ми писали, як прискорити Wi-Fi доступними способами. Користувачам важливо знати й про інші фактори, що впливають на якість з’єднання.